Error "Class 'RegularLabs\Library\Plugin' not...

Search
Other Bug Reports questions
Forum

Error "Class 'RegularLabs\Library\Plugin' not found" on front- and backend

Peter Wouda's Avatar Peter Wouda
Hi,

After updating some regular-labes extensions, I get the following error on the back-end ánd front-end of www.berretti-online.nl
Class 'RegularLabs\Library\Plugin' not found

Confidential information:
(hidden)


What to do?
Peter
Peter van Westen's Avatar Peter van Westen ADMIN
Try disabling the Regular Labs system plugins in the database and reinstall them.
Please post a rating at the Joomla! Extensions Directory
Peter Wouda's Avatar Peter Wouda
Disabeling the RL system-plugins does not make any difference.
Peter van Westen's Avatar Peter van Westen ADMIN
You could try deleting these folders:
libraries/regularlabs
plugins/system/regularlabs
Please post a rating at the Joomla! Extensions Directory
Peter Wouda's Avatar Peter Wouda
That worked! Thanks a lot. 👍

Peter
M C's Avatar M C
I currently get this error too on 7.4.9. Disabling the plugin and deleting those folders doesn't help. Reverting to an older version (7.4.2) of the Extension Manager either. What can I do to fix this?
Peter van Westen's Avatar Peter van Westen ADMIN
What errors did you get after deleting those folders?
Please post a rating at the Joomla! Extensions Directory
M C's Avatar M C
Initially only an error saying that Advanced Module Manager won't be working.
After that I installed 7.4.9 again and got the same error from this initial topic again.
Peter van Westen's Avatar Peter van Westen ADMIN
Can you give me (super) admin and (s)ftp access so I can take a look?
And tell me on what url I can see/reproduce the issue.
You can use the 'Confidential information' button in the forum editor to hide sensitive information.
Please post a rating at the Joomla! Extensions Directory
M C's Avatar M C
Confidential information:
(hidden)


You can reproduce bij installing the Regularlabs plugin. I'll be standby to delete the 2 folders if needed.
Peter van Westen's Avatar Peter van Westen ADMIN
I went to the 'Extensions > Manage > Manage' page and saw that the Regular Labs Library was not installed correctly. It was there, but just showing the language string.
So I uninstalled the RL Library plugin and library extensions.
Re-installed the latest version of Advanced Module Manager...
And all working fine now.

PS: Nice to see that website using my extensions... I was born in Zaandam and my mom has worked for De Bieb in the past 🙂
Please post a rating at the Joomla! Extensions Directory
M C's Avatar M C
Wow, I'm still baffled. I did exactly the same steps, but got the error again. So I wonder what the difference was.

But I'm very glad you fixed it. Thanks!

P.S.: Cool! I'll tell them you fixed it for them 😉

Confidential information:
(hidden)
M C's Avatar M C
Oh, before I forget; can we expect this same issue with other sites or is this just a little incident?
Peter van Westen's Avatar Peter van Westen ADMIN
There has been a change in the Regular Labs Library.
And due to something weird in the Joomla installation process, things can go haywire halfway, causing an extension (in this case the Regular Labs Library) to not be able to update all the files.
Then that causes the error for the new extensions containing code that relies on those new updated files.

This pretty much only happens when there are new files that need to be created and for some reason fail. So this should not happen often at all. I just had to add new files and change some stuff around in preparation for Joomla 4 compatibility.
And unfortunately, this seems to break bad when Joomla has a hiccup during the extension update process.
Please post a rating at the Joomla! Extensions Directory
You can only post on this forum if you log in